Onze lessen gaan door:
elke dinsdagavond in zaal "De Reep", Felicien Cauwelstraat 9 te Geraardsbergen.

De lessenrooster ziet er als volgt uit:

Van 19u tot 20u15

Groep 1 (beginnersgroep)

Deel één van de vorm, voorafgegaan door zachte qigong oefeningen die tot doel hebben rust te brengen, zowel lichaam als geest in evenwicht te laten komen en onze coördinatie te bevorderen. Veel aandacht gaat ook naar een aantal ademhalingsoefeningen.
                  
Groep 2
De eerste helft van deel twee van de vorm. We bouwen via de vorm en specifieke qigong technieken verder aan het bereiken van een evenwicht tussen yin en yang.


Van 20u15 tot 21u45

Groep 3
Vervolmaken van delen één en twee van de vorm. Stilaan beginnen we ook aan het derde deel. Via specifieke energetische oefeningen laten we “aardekracht“ en “hemelkracht“ in ons tot ontwikkeling komen.
                     
Groep 4
We leren via de complete vorm onze gevoeligheid te verfijnen (deel 1, 2 en 3).
Via andere aspecten van tai-chi (o.m. tui-shou, san-shou en wapen-vormen) werken we verder aan onze algehele ontplooiing. Voor geïnteresseerden komt het martiale aspect meer aan bod.
Wie deel uitmaakt van groep 3 of 4 kan naar believen samen met groep 1 of 2 van 19u tot 20u15 zijn vaardigheden verfijnen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanbevolen kledij: losse kledij, zoals trainingsbroek met T-shirt. In de winter voorziet men best een trui of trainingsvest. Als schoeisel voorziet men best iets lichts, waarbij de voeten over de vloer kunnen schuiven (tai-chi pantoffels, sommige sportschoenen)


Prijs: een eerste proefles is gratis. Verder maken we gebruik van 10-beurtenkaarten aan 50 euro waarbij in de regel maximaal 2 lessen mogen overgeslagen en overgedragen worden. Deze bijdrage dient uitsluitend voor het functioneren van de club, zoals huur van de zaal, verwarming, verzekering, … . Alle lesgevers doen dit op strikt vrijwillige basis zonder vergoeding.


Lesgevers: de lesgevers zijn allen meer dan 10 jaar actief bezig met tai-chi en bekwamen zich continu verder door zelf cursussen te volgen.
Bart, Bernard, Erik en Jan hebben een intensieve 4-jarige lessenreeks achter de rug bij meester Shen Zhengyu en diens vader Dr. Shen. Ze hebben deze cursus met succes beëindigd en zijn gecertifieerd! Maar dit belet hun niet om zich nog steeds verder bij te scholen.